Ferier, miniferier og udflugter


Opdateret d. 16.9.2007
til forsiden


Grøv Seter 1996 I julli 1996 havde vi en dejlig uge på Grøv Seter, der ligger på fjeldet ved Tyinkrysset i Norge.
Vi var sammen med Melbyfolket og Kasper havde sin kammarat Anders med, så i alt var vi 11 personer, der boede sammen i den største af hytter på Grøv Seter.
Vi (Det vil sige mest Marianne) tog en del fotografier, som jeg nu endelig i sept 2007 har fået scannet ind:
Serie 1
Serie 2
Serie 3
Kreta 2005 Familiens første store udlandsrejse gik til Kreta. Vi rejste sammen med min søster og svoger og deres venner Susan og Tony - alle familier med børn.
Vi boede i Annas House, et lille idylisk familiedrevet lejlighedskompleks. De to første uger af Juli var vi tre familier næsten alene på stedet. Der var nogle få grækere, men de holdt sig meget for sig selv og benyttede overraskende nok så godt som slet ikke poolen. Vi havde det men andre ord helt for os selv og følte os som "landets rigeste".
Annas House ligger lige uden for den lille bjergby Plaka et par kilometer ovenfor kystbyen Almarida. Beliggenheden var således også helt i top.
Alle tre familer lejede biler i begge uger og vi kom godt rundt på og fik set mange fine steder i sær på Vestkreta.
Det var en vidunderlig ferie og den skal gøres om igen nu i sommeren 2007.
En del af feriebillederne fra 2005 kan du se her
Fanø 2006 I starten af juni havde vi en pragtfuld weekend på Fanø i anledning af en fætter-kusine komsammen
Bornholm 2006 De første to uger af ferien 2006 foregik på Bornholm. Mit første møde med denne skønne danske perle i Østersøen.
Kullen Vi har tabt vores hjerter til Kullen og har besøgt denne naturperle mange gange. Den ligger kun 35 km fra Helsingborg og alle i Storkøbenhavn og Nordsjælland kan uden problemer besøge stedet på en dagtur. Her er billeder fra vores endagstur i sommeren 2003
Kreta 2007 I år gentog vi successen fra 2005: 14 dage på Kreta. Vi rejste sammen med de samme som i 2005, boede det samme sted, lejede biler samme sted og vejret var også det samme: Behageligt med 28 til 34 grader om dagen og 20-23 grader om natten. Det må i den grad være kedeligt at være meteolog på Kreta i Juli.

Selvfølgelig kørte vi meget rundt og så en masse, som vi ikke så forrige gang. Bl.a. var vi i Loutre, gik Imbros-kløften og havde en tre-i-en dag med Arkardiklostret, Kretas største hule og Nida-højsletten. Kreta er måske ikke uudtømmelig for oplevelser, men to gange 14 dage er i hvert fald langt fra nok til at række over alt. Så mon ikke det bliver til endnu eet glædeligt gensyn om et par år? Selvfølgelig blev der taget en masse Fotografier.
Der er også nogle filmklip:
JanIskole.ASF
Tessa i Vandet1.ASF
Tessa i Vandet2.ASF
TessaKommerIkkeOp.ASF
TessaKommerEndeligOp.ASF
JanElegant.ASF
UdsigtAdlerNest.ASF
Lille Kattekilling.ASF
Ferieuge3 2007 Den tredie ferieuge blev brugt hjemme. Det er nu engang en dejlig ting at være turist i sit eget land og i København. Desuden var det jo bare så hyggeligt og dejligt at kunne holde næsten en hel uge sammen med Martine.

Efter at vi var kommet hjem sent lørdag aften, blev søndagen bruget til lidt nødvendigt havearbejde og tøjvask.

Mandag var vi i Tivoli, hvor vi også mødte famile B fra Melby og C fra Greve. Det var en skøn dag der varede helt fra middag og til lukketid kl 12:00. Billeder fra Tivoli

Tirsdag tog vi på Københavnertur. Vi sad på bænken under træet på Gråbrødre Torv, gik Strøget og de små gader tynde i en forgæves jagt på Julie's fødselsdagsgave, besøgte Hviids Vinstue.
Om aftenen mødte vi famile B fra Melby, som havde bestil bord på Restaurent Sultan. Et rigtigt dejligt spisested med glimrende mad til meget små priser. Dagen sluttedes af med at vi alle så Harry Potter 5 i Imperial.
Billeder fra Tirsdagens tur

Onsdag blev en Østerbro og omegnsdag. Vi startede med et besøg på fællesgraven på Holmnes Kirkegård, hvor Farfar ligger.
Vi gik en ikke alt for lang tur på Nordre Frihavnsgade og indtog et par forfriskninger på Victor Borges plads hos Martin
Om aftenen spiste vi på et af vores favoritsteder Quatro Fontane sammen med Kasper. Noget der er blevet en god og hyggelig ferietradition.

Torsdag havde vi alle glædet os meget til. Det var Julie's rigtige fødselsdag og vi var så heldige at vi skulle være med til hendes "overraskelses-dag" i Dyrehaven og på Bakken. Med hestetur, picnic, forlystelser og middagesmad på Røde Port på bakken.
Det var en helt fantastisk dag simpelthen. Fint vejr (igen i dag) og masser af glæde og godt humør.
Vi gik de 5,5 km fra Nærum til Bakken både ud og hjem igen. I sær turen hjem midt om natten i buldermørke var en stor oplevelse, hvor vi bl.a. så siluetter af skovensdy på Erimitageslottets terrasse. Da var det næsten som at være med i en Disneyfilm.
Vi tog selvfølgelig en del billeder denne dag, som du kan se her

Fredag blev en stille og rolig dag ovenpå den lange dag torsdag med de mange gode oplevelser.

Lørdagen startede noget vemodigt, da Martine skulle køres til bussen. Vi havde dog hver især noget at glæde os til: Martine til hun skulle være sammen med Martin i Oslo og vi andre til at vi skulle til Julie's officielle fødselsdagsfest.
Og det var en fødselsdagsfejring med stor F. Vi spiste på Tinggaarden i mellem Helsinge og Ramløse. Et sted som Jan og Tessa i flere omgange har rost i store vendinger. Det er bestemt fortjent. Vi fik alle en meget stor oplevelse med helt fantastisk madkunst og meget hyggelig og behagelig servering.
Bagefter fortsatte vi hjemme i Melby med Mojito'er og Gin og Tonic'er til langt ud på natten. Det var en fødselsdagfejring, der ville noget. Midt i alle oplevelserne fik vi også tid til at tage lidt billeder