Martines Konfiormation


En fantastisk forårsdag - en fantastisk anledning - en fantastisk pige


Dagen var kommet hvor den mindste norske jente skulle konfirmeres. Halløjsa hvor tiden går hurtigere og hurtigere jo ældre man bliver. Det er jo ikke længe siden at denne smukke ungdom var en meget lille og meget sød pige!

Vejret viste sig fra sin aller smukkeste side. Sydnorge havde denne dag Eurtopas højeste temparatur og solen hilste strålende fra en blå himmel. Det var, som en af de norske aviser skrev dagen efter, som om, at syden var flyttet nordpå.

Klokken 10:00 - længe efter at konfirmander og famlier var stået op - begyndte gudstjenesten. Alle var bænket på gode pladser, famile- og ex-familemedlemmer havde hilst på hinanden. Den formelle del kunne tage sinbegyndelse i den smukke Stavern Kirke.
Gudstjenesten forløb godt. Præsten evnede til fulde balancen mellem det religiøse alvor og den unge målgruppe for hvem hans prædiken var henvendt til. Prædikens tema var kærlighed og præsten fik på en fin måde vist det analoge ved kærligheden melem to mennesker og kærligheden mellem Gud og mennesket. Både det skønne og det forpligtende i kærligheden.
De unge konfirmander kom derefter frem en efter en og fik hvert sit ord med på vejen, før de tændte et lys. En smuk dåbsbekræftelse.

Klokken 12:00 fortsatte dagens officielle program med selve konfirmationsfesten. Alle mødte glade op med den helt rigtige feststemning. Sol, smil og glæde var en fin ramme.
Lokalet var dagen forinden både smukt og fint pyntet - i særdeles pigevenlige rosa farver - og det var smukt!
Martine åbnede sine gaver og kort mens hun strålede om kap med solen. Hun var tydeligvis meget glad og tilfreds med både gaver og hilsner. Disse var da også fine.
Maden blev båret ind: Lækre snitter i et antal der umuliggjorde en hver forhåbning om, at der bare tilnærmelsesvis skulle kunne spises op. Drikkevarerne bar i nogen grad præg af, at konfirmationen blev holdt i Norge. De 25 gæster indtog store mængder læskende sodavand, mens fattige fire flasker mindre læskende rødvin blev indtaget. Beruselsen vandt i stor grad over bebruselsen - og det er nu heller ikke så ringe endda.
Taler og sange i kombination med samtlige deltageres rigtig gode stemning gjorde måltidet til den fest som det retteligt også skulle være. Og på rigtig god norsk maner afsluttedes festen med kaffe og et slaraffenland af kager.
Jo se; dette var en rigtig konfirmantionsfest!
Senere på aftenen blev resten af snitterne indtaget uden for de to campinghytter, de dansker deltagere beboede på Solplassen Camping i Stavern. En meget hyggelig afslutning på en meget fin dag en smuk sommeraften!


til forsiden


webmaster
Gert Philipsen
email: Skriv til wbemaster